| Ishaq Abdulrazak (RSC Anderlecht)

Anderlechtspeler Abdulrazaq Ishaq riskeert 2 duels schorsing

01/08/2022

Abdulrazaq Ishaq (RSC Anderlecht), Amine Benchaib (KV Kortrijk) en Alessandro Albanese (KV Oostende) kregen dit weekend, op speeldag twee in de Jupiler Pro League, een rode kaart van de scheidsrechter. Ze riskeren meerdere wedstrijden schorsing, zo deelde het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) maandag mee.

Abdulrazaq Ishaq werd zaterdag in de 31e minuut van de 1-0 nederlaag van Anderlecht in en tegen Cercle Brugge van het veld gestuurd omdat hij Da Silva een elleboogstoot gaf. De Anderlecht-speler krijgt mogelijk een schorsing van drie wedstrijden, waarvan twee effectief, en een boete van 2.500 euro opgelegd.

Amine Benchaib kreeg zondag in de 26e minuut van de 0-1 overwinning van Kortrijk op Seraing een rode kaart voor een gevaarlijke tackle op Mansoni, die enkele minuten later van het veld moest. Het Bondsparket stelde een sanctie voor van vier wedstrijden, waarvan drie effectief, en een geldboete van 3.500 euro. In hetzelfde duel kwam Seraing ook met tien man te staan nadat de Fransman Marvin Tshibuabua in de 87e minuut van het veld werd gestuurd omdat hij Mbayo het scoren had belet. Het Bondsparket wil hem een schorsing van een wedstrijd en een boete van 500 euro opleggen.

Alessandro Albanese kreeg zaterdag in de 55e minuut van de 2-1 zege van Oostende tegen KV Mechelen de rode kaart voor een overtreding op Storm na tussenkomst van de VAR. Albanese hangt een schorsing van drie wedstrijden, waarvan twee effectief, en een boete van 1.500 euro boven het hoofd.

Pietro Perdichizzi van Westerlo, die zaterdag bij Oud-Heverlee Leuven (2-0) werd weggestuurd, hangt een schorsing van één wedstrijd en een boete van 1.000 euro boven het hoofd.

Spelers en clubs kunnen het voorstel aanvaarden of verwerpen. In het laatste geval komt de zaak dan voor het Disciplinaire Comité.