| Murillo kreeg rood voor natrappen op Mitoma

Anderlechtspeler Murillo riskeert vier wedstrijden schorsing

© Belga
16/05/2022

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft maandag Anderlecht-verdediger Michael Murillo een schorsingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden (en één met uitstel) voor zijn rode kaart tegen Union. Het parket vraagt ook de omzetting van een eerdere uitgestelde schorsingsdag en een boete van 3.500 euro.

Murillo ontving zijn rode kaart zondag in de 87e minuut, bij een 0-2 achterstand voor paarswit. Op het moment dat Union-winger Mitoma zich ontdeed van Murillo, trapte de Panamees de Japanner langs achteren op de kuit aan.

De bal was toen al ver weg, onmogelijk om nog te bereiken. Volgens het bondsparket was er door de hoge intensiteit van de trap sprake van ernstig gemeen spel, ofwel "zuiver natrappen".

Door de schorsing dreigt Murillo de laatste wedstrijd van het seizoen, die tegen kampioen Club Brugge, te missen. De wedstrijd heeft geen betekenis meer, alle plaatsen in de Champions Play-offs staan al vast. Ook de eerste drie wedstrijden van het volgende seizoen zou Murillo moeten uitzitten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni