Anne Zagré en Cynthia Bolingo overtuigen

© sporza

Anne Zagré (60m horden) en Cynthia Bolingo (60m) hebben zaterdag tijdens de indoorkampioenschappen van de Franstalige Atletiekliga (LBFA) in Gent de meest in het oog springende prestaties neergezet.

In Gent werd geen enkele internationale limiet gehaald. Anne Zagré (RESC) pakte de titel op de 60m horden in haar eerste competitie van dit winterseizoen. De Brusselse liep naar een chrono van 8.13 in de reeksen en bleef zo vier honderdsten boven het minimum (8.09) voor het EK indoor in Belgrado (3-5 maart). De finale won ze in 8.14.

"Ik denk dat mijn twee chrono's bevredigend zijn", zei Zagré. "Ik had in de finale zeker het Europese minimum kunnen lopen. Maar uitstel is geen afstel, Belgrado is deze winter mijn doel." Zagré heeft momenteel last van een lichte ontsteking aan een kniepees. "Het is van voorbijgaande aard en helemaal niet erg. Dat komt altijd voor in het indoorseizoen, na de specifieke trainingen. Deze winter wil ik onder de acht seconden lopen", besloot Zagré. Haar persoonlijk record is 8.03, het Belgisch record (7.92) staat sinds 2009 op naam van Eline Berings. Zagré zal deze winter niet meer in Gent te bewonderen zijn. De meetings in Düsseldorf (1/02), Karlsruhe (4/02), Berlijn (10/02) en Birmingham (18/02) staan nog op haar agenda. Op het IFAM indoor (11/02) en het BK indoor (18/02) zal ze dus niet aanwezig zijn.

Cynthia Bolingo (CABW) kroonde zich zaterdag op de 60m tot LBFA-kampioene dankzij een nieuw persoonlijk record van 7.40 (vorig PR: 7.41), de 10e beste Belgische prestatie aller tijden bij de vrouwen. De EK-limiet is 7.25. Bij de mannen moest Damien Broothaerts (RESC) op de 60m horden in 8.09 tevreden zijn met de vijfde plaats in de finale. De titel ging naar Dylan Caty (RESC), die na 7.86 finishte. Guelord Kola Biasu uit Seraing won de 60m in 6.81. In het verspringen was Corentin Campener (RESC) de beste met een sprong van 7m51.

Zondag staan de indoorkampioenschappen van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) op het programma in de Gentse Topsporthal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?