Kevin Borlée EK-Berlijn

| Kevin Borlée EK-Berlijn

Anne Zagré en Kevin Borlée mogen naar Olympische Spelen

© belga
01/07/2021

Op basis van de olympische ranking, die woensdag definitief is afgesloten, plaatste Anne Zagré zich op de 100 meter horden voor Tokio. Het worden haar derde Zomerspelen. Kevin Borlée loopt voor de vierde keer de olympische 400 meter. Ook Jonathan Sacoor vervoegt de Belgische selectie.

De Wereldatletiekfederatie publiceerde woensdag de definitieve versie van de olympische ranking. Acht Belgen zijn daardoor selecteerbaar voor Tokio. De gelukkigen zijn Imke Vervaet op de 200 meter, Anne Zagré op de 100 meter horden, Fanny Smets in het polsstokspringen, Noor Vidts op de zevenkamp, Robin Vanderbemden op de 200 meter, Robin Hendrix op de 5.000 meter en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor op de 400 meter.

Voor Zagré, die woensdagavond op de atletiekmeeting van Luik de 100 meter horden won 13.13, wordt het haar derde olympische deelname. "Drie keer in één carrière, dat is toch iets bijzonders", aldus de Brusselse. "Ik wil in Tokio mijn beste tijd neerzetten (12.71, red.), maar ik heb geen specifieke plaats in gedachten. Ik wil gewoon mijn best doen."

Geen Spelen voor Orcel en Dylan Borlée

Acht landgenoten grepen op basis van de ranglijst nipt naast Tokio. Onder hen de Brusselaars Claire Orcel in het hoogspringen en Dylan Borlée op de 400 meter. Zij komen respectievelijk één plaats en zeven plekken te kort, maar kunnen eventueel wel nog opgevist worden als er andere atleten geblesseerd afzeggen. Vooral Orcel kan daar nog op hopen.

Op de 100 meter komt Rani Rosius amper één plaatsje te kort. Dat pijnlijke verhaal geldt ook voor Orcel en hoogspringer Thomas Carmoy. Op de horden eindigde Eline Berings twee plaatsen te laag, net als Philip Milanov in het discuswerpen en Soufiane Bouchikhi op de 5.000 meter. In het hamerslingeren schiet Vanessa Sterckendries drie plaatsen te kort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni