© Photonews | Anouar Ait El Hadj in de wedstrijd tegen Eupen op 30 oktober 2022.

Anouar Ait El Hadj verlaat Anderlecht voor Racing Genk

© Belga
18/01/2023

Anouar Ait El Hadj verlaat RSC Anderlecht voor competitieleider Racing Genk, zo maakten beide clubs woensdag bekend. In de Cegeka Arena ondertekende de twintigjarige aanvallende middenvelder een contract voor 4,5 seizoenen.

De Belgische belofteninternational speelde in totaal tien jaar in Anderlecht-kleuren. Hij doorliep op Neerpede de jeugdreeksen met onder meer Marco Kana en Jérémy Doku, om vervolgens in 2019 in het eerste elftal te debuteren. In totaal kwam hij tot 75 duels voor paars-wit, daarin was hij goed voor zeven doelpunten en een assist. In het huidige seizoen kwam hij slechts een handvol minuten in actie bij de hoofdmacht.

'Moeilijke beslissing'

"Dit is een erg moeilijke beslissing", klinkt het bij de middenvelder. "Ik kwam hier binnen als kleine jongen en ze hebben hier van mij een man gemaakt. Alle coaches, de staf, alle spelers... Ik ben Anderlecht zo dankbaar voor alles wat het mij gegeven heeft. Anderlecht is de club van mijn hart. Maar ik denk dat het nu de beste keuze is om aan een nieuwe uitdaging te beginnen in een andere omgeving."

In Genk zien ze de Belgisch-Marokkaanse youngster alvast graag komen. "Anouar past perfect in de filosofie van KRC Genk en verpersoonlijkt het attractief voetbal dat we hier willen brengen. Ik kijk ernaar uit om hem aan de groep toe te voegen", aldus coach Wouter Vrancken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie