Anthony Vanden Borre opnieuw bij Anderlecht

© brusselnieuws.be
29/01/2013
RSC Anderlecht biedt zijn oud-speler Anthony Vanden Borre een contract aan tot het einde van het seizoen. Zijn carrière zat in het slop, Vanden Borre zat zonder club. Hij mag nu meetrainen met de beloften van paars-wit. "Ik dank de club voor deze kans."

Anthony Vanden Borre tekende dinsdag zijn aansluiting bij RSC Anderlecht. "RSCA biedt zijn oud-speler de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen", luidt het in een persbericht.

"De directie heeft beslist om Anthony te helpen. De club vergeet zijn oud spelers, die het moeilijk hebben, niet. We kennen Anthony goed en we hopen dat hij deze kans met beide handen grijpt. De technische staf en alle medewerkers van Sporting Anderlecht zullen alles in het werk stellen opdat hij zijn onmiskenbaar talent weer ten toon kan spreiden op de voetbalvelden," aldus algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Anthony Vanden Borre traint vanaf woensdag mee met de beloften. "Ik wil de club danken voor deze kans", zegt hij op de website van de club. "Ik zal er alles aan doen om mijn dank op gepaste wijze te uiten. Dit vergeet ik nooit."

Vanden Borre is een jeugdproduct van Sporting. Als jong talent kwam hij in de eerste ploeg in de schaduw van Vincent Kompany. Daarna speelde hij in Italië bij Fiorentina en Genua en bij Porthsmouth in Engeland. Zijn buitelandse avonturen waren echter geen onverdeeld succes en in 2010 haalde Racing Genk onder trainer Frank Vercauteren Vanden Borre terug naar België. Eind vorig seizoen moest hij echter opkrassen in Limburg en sindsdien zat hij zonder club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni