Anthony Vanden Borre zet punt achter voetbalcarrière

© Belga
10/01/2017

Anthony Vanden Borre zet op amper 29-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. Dat melden La Dernière Heure en Het Nieuwsblad dinsdag. De 28-voudige Rode Duivel, die dit seizoen door Anderlecht aan het Franse Montpellier uitgeleend werd, zou het na dertien seizoenen profvoetbal mentaal en fysiek niet meer kunnen opbrengen.

De 29-jarige rechterflankverdediger speelde in de zomer van 2014 na een zoveelste herlancering van zijn carrière nog het WK met de Rode Duivels, maar maakte zich een jaar later onmogelijk bij paars-wit. Na zijn verwijzing naar de B-kern haalde hij snoeihard uit naar coach Besnik Hasi en heel wat van zijn ploegmaats, waardoor het einde verhaal was voor Vanden Borre in de hoofdstad.

Er werd echter niet meteen een nieuwe ploeg gevonden voor de verdediger, waardoor hij een jaar moest trainen en spelen met de beloften en de B-kern. Ook onder de nieuwe coach René Weiler moest Vanden Borre niet rekenen op een stek in de A-kern.

Montpellier bood begin juli een uitweg, de Fransen huurden VDB voor de rest van het seizoen en hadden ook een aankoopoptie. Dit seizoen kwam hij er een tiental wedstrijden in actie, sinds Kerstmis zou hij echter niet meer opgedaagd zijn bij Montpellier.

Volgens de kranten zal Vanden Borre zijn beslissing eerstdaags zelf bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni