Antwerp maakt einde aan zegereeks Basic-Fit Brussels

YH
© BRUZZ
28/02/2019

Antwerpen heeft vanavond voor eigen publiek een punt gezet achter de zegereeks van Basic-Fit Brussels. De inhaalwedstrijd van de eerste speeldag eindigde op 84-68. Zo blijven de Brusselaars steken op twaalf opeenvolgende overwinningen. De club uit Neder-over-Heembeek is voorlopig wel nog steeds de leider van de EuroMillions League.

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Dat het opnieuw Antwerp is die de spelbreker moet zijn, doet extra pijn. Nadat de Giants eerder al de Brusselse bekerdroom aan diggelen sloegen, maken ze nu dus een einde aan de historische zegereeks waarin Brussels twaalf overwinningen aan elkaar wist te rijgen. Basic-Fit Brussels miste agressiviteit in zijn spel en liet zich vanaf het eerste kwart opzij zetten door de relatief jonge Antwerpenaars.

Een ware veldslag

Aan het begin van de wedstrijd stond het kanon van Brussels nog niet helemaal op scherp en zo kon een efficiënt Antwerpen in het eerste kwart uitlopen tot een voorsprong van zeven punten. Bovendien zagen de Brusselaars hun Litouwse spelverdeler Augustas Pečiukevičius al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitvallen. Daarop gaf Serge Crèvecoeur zijn manschappen tijdens de time-out een duidelijke boodschap mee: vechten. Dat deed Basic Fit dan ook. Dankzij een dodelijk efficiënte Domien Loubry en de immer sterke Amin Stevens wisten de Brusselaars vlak voor de rust hun achterstand terug te dringen tot 36-34.

Een stuurloos schip

Na de pauze ging het echter opnieuw bergaf voor Brussels. De ploeg miste kracht tegen de sterke Giants. Aan het einde van het derde kwart keken de bezoekers tegen achterstand van vijftien punten aan. De vlot scorende kapitein Guy Muya kreeg bovendien ook nog een flinke tik en kon net als Augustas niet meer verder. Het inhaalmanoeuvre van de laatste tien minuten onder impuls van Loubry kon het tij niet doen keren.