| RWDM-keeper Dufourny stopte twee penalty's.

Antwerp bijt tanden stuk op RWDM, Defourny stopt twee penalty's

23/09/2023

RWDM heeft een gelijkspel uit de brand gesleept in en tegen Antwerpen. De Antwerpse topscorer Vincent Janssen liep een penaltytrauma op. De Nederlander stuitte twee keer op doelman Defourny.

The Great Old toonde zich voorts – zeker in de eerste helft – te mak om de bezoekers te ontwrichten, met een brilscore en een week om snel te vergeten tot gevolg.

Voor RWDM, dat vorig jaar nog in tweede klasse speelde, is het gelijkspel tegen de landskampioen een opsteker.

Antwerp hoopte om de Catalaanse kater die het opgelopen heeft in de Champions League van zich af te spelen, maar was duidelijk nog onder de indruk van de voetballes die het kreeg in Barcelona.

Goed verdedigd

Het ontmoette met RWDM een laag blok dat het balbezit moedwillig aan de tegenstander liet. Antwerp mocht dan wel uitblinken in die percentages, verder wist het niet wat ermee te doen.

RWDM blonk uit in verdedigen en loerde bij een foutje van Antwerp op de tegenaanval, schrijft Sporza. Dat leidde tot bitter weinig in de eerste helft. Ook een traag en inspiratieloos Antwerp, dat veruit de slechtste helft van het seizoen speelde, liet amper iets noteren.

Dat de eerste bal tussen de palen pas in de tweede helft viel, zegt genoeg. En dat het zelfs niet voor de landskampioen was, nog meer. Gueye knikte een hoekschop goed richting doel, Butez raapte makkelijk op. De eerste kans was wel voor RWDM.

Als het voetballend niet mee zit, dan zitten de voetbalgoden soms wel wat mee. Ze leken een handje toe te steken wanneer Smet naar het scherm werd geroepen na een lichte voet op de kuit van Segovia op Janssen in de 16. Defourny sprong de goede kant uit en ontzegde Janssen de 1-0-voorsprong.

Déjà vu enkele minuten later wanneer Camara Wijndal aanliep in de 16. Geen VAR nodig, Smet wees direct naar de stip. Maar ook bij de herkansing lukte het niet voor Janssen. Zowel strafschopnemer, als doelman veranderden van kant. Defourny legde de voetbalgoden het zwijgen op.

Ook in het slot bleek de doelman van RWDM onklopbaar. Janssen probeerde wel nog hardnekkig, maar Defourny was vastbesloten om de 0 tegen zijn ex-ploeg te houden.

Aan de overzijde was het uitgerekend bijna die andere speler met een Antwerp-link, Pierre Dwomoh Jr, die dicht bij de volledige opdoffer was voor de thuisploeg.

Maar het bleef dus 0-0. Voor Antwerp een kwalijker resultaat dan de nederlaag in Barcelona deze week. De pil tegen de kater bleek een hele betere te zijn.