Appiah en Vranjes weg bij RSC Anderlecht

© Photonews
| Dennis Appiah van RSCA gaat naar Nantes.

De Fransman Dennis Appiah verlaat voetbalclub Anderlecht en gaat in eigen land bij FC Nantes aan de slag. En de Bosnische Ognjen Vranjes wordt voor één seizoen verhuurd aan zijn ex-club AEK Athene.

Dennis Appiah is een 27-jarige rechtsachter en werd in de zomer van 2016 door Anderlecht weggeplukt bij Caen. Hij kende in zijn eerste twee seizoenen heel wat blessureleed, maar eens fit, speelde hij wel.

Dat veranderde afgelopen seizoen. Zeker in de reguliere competitie was hij geen vaste waarde onder Hein Vanhaezebrouck. In play-off 1 kreeg de verdediger van Fred Rutten en later Karim Belhocine wel de nodige speelminuten, maar een publiekslieveling was Appiah in het Constant Vanden Stockstadion allerminst.

Bij Nantes gaat Appiah trainen onder Valid Halilhodzic. Hij wordt bij de nummer twaalf uit de voorbije Ligue 1 ploegmaat van onder meer Anthony Limbombe.

Enfant terrible

Ognjen Vranjes is 29 en centrale verdediger. Afgelopen seizoen was hij het enfant terrible bij de Belgische recordkampioen. De Bosniër werd eind januari naar de B-kern gestuurd, nadat hij zich onmogelijk had gemaakt na meerdere extra-sportieve incidenten.

Hij steunde onder meer hooligans die een brandbom hadden gegooid, bleek een fascistische tattoo te dragen en een model beschuldigde hem van stalking en het uiten van doodsbedreigingen.

Vranjes werd vorige zomer nog maar door Anderlecht voor 3,2 miljoen euro overgenomen van AEK Athene. In het Astridpark ligt hij nog tot medio 2022 onder contract.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?