Robin Veldman, hier op een archiefbeeld als trainer U21 uit september 2022,  is hoofdtrainer ad-interim na het ontslag van Felice Mazzù op 24 oktober 2022

| Robin Veldman, hier op een archiefbeeld als trainer U21 uit september 2022, is hoofdtrainer ad-interim na het ontslag van Felice Mazzù op 24 oktober 2022.

Assistent-coach RSCA Robin Veldman naar Schotland

© Belga
17/06/2023

Robin Veldman heeft een week na zijn vertrek bij Anderlecht een nieuwe uitdaging beet. De 37-jarige Nederlander wordt hoofdcoach bij de Schotse tweedeklasser Queen's Park FC. Veldman ondertekende zaterdag in Glasgow een contract voor drie seizoenen.

De Nederlander was de voorbije twee seizoenen aan de slag bij paars-wit. Hij was er achtereenvolgens hoofdcoach van de beloften, interimcoach bij het eerste elftal en de voorbije maanden T2 van Brian Riemer bij de hoofdmacht.

Vorige week maakte Anderlecht bekend Veldman te laten gaan. Een week later zette hij zijn krabbel onder een contract bij Queen's Park FC, de oudste club in Schotland.

"Vanaf het eerste moment dat de club mij contacteerde, had ik een warm gevoel", zei Veldman in een eerste reactie. "Ik ben net als de club heel hongerig om goed te presteren. Het voorbije seizoen was Queen's Park dichtbij promotie, ons doel is succes te halen met attractief en dominant voetbal. De visie om jonge spelers op het veld te brengen en attractief te spelen, spreekt me enorm aan."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni