Audi Hockey League: Léopold naar halve finales, Racing uitgeschakeld

© Léopold Hockeyclub
| Supporters van hockeyclub Léopold Ukkel.

Zondag was goed voor twee verrassingen in de kwartfinales van de Audi Hockey League. Ondanks hun voordeel na de heenwedstrijd zijn La Gantoise en Racing in eigen huis uitgeschakeld. Ook de Watducks zijn uitgeschakeld. De halve finales, die beginnen op 1 mei, bestaan zo uit Herakles-Beerschot en Dragons-Léopold. De terugwedstrijden zullen plaatsvinden op 5 mei.

Na twee weken geleden 4-1 te verliezen in Brasschaat lukte het de Watducks niet om de situatie recht te zetten, het won de terugwedstrijd met 4-2. Léopold gaat ondanks een 4-3 nederlaag tegen Orée door naar de halve finales, het won de heenwedstrijd met 5-1.

Herakles, dat zijn heenwedstrijd 0-2 verloor tegen Racing, slaagde er toch in door te stoten na een 1-3 zege en shoot-outs. Ook Beerschot kwam vanuit een moeilijke situatie terug, het verloor thuis van La Gantoise met 1-2, maar ging zondag zelf 0-2 winnen.

In de Belfius Hockey League bij de vrouwen is Racing de Bruxelles door naar de halve finale door de Watducks met 2-4 te kloppen in de shoot-outs, de terugwedstrijd eindigde op 3-2 (heen 0-1). Ook Braxgata heeft zijn plekje verzekerd, ondanks een 0-1 nederlaag tegen Victory en wordt de tegenstander van Racing.

Leuven won zondag met 2-0 van de Dragons en komt zo uit tegen Antwerp in de halve finale, dat La Gantoise uitschakelde met shoot-outs (0-3) na een 3-3 gelijkspel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?