| Lazare kijkt toe hoe Union-verdediger Kevin MacAllister een aanval van Beveren afblokt.

Union staat in de kwartfinales van de Beker van België, maar het was een kwalificatie zonder veel glans. Pas diep in de blessuretijd van de tweede helft maakte het veredelde B-elftal het verschil in en tegen tweedeklasser Beveren: 0-2.

Omdat het gros van de Union-spelers al enkele maanden op een regime leeft van meerdere wedstrijden per week besliste Alexander Blessin donderdagavond zijn B-elftal in het veld te sturen. In plaats van Amoura, Burgess of Lapoussin moesten niet alledaagse namen als Leysen, Sykes, Teklab en Terho de kwalificatie afdwingen.

Zeker in de eerste helft leverde dat alles behalve het gewenste resultaat op. Beveren, negende in de tweede klasse, had halverwege zelfs op voorsprong kunnen staan, maar de listige vrije trap van Goncalves raakte de buitenkant van de doelpaal. Union reageerde amper of niet. Alle pogingen van net buiten het Beverse strafschopgebied misten richting of kracht.

Na de rust probeerde Union een snelle beslissing te forceren. Gelegenheidsspits Ayensa leek dat voor elkaar te krijgen toen hij heel sluw thuisdoelman Deman omspeelde, maar de bal alsnog tegen de binnenkant van de paal schoof. Blessin kon er niet mee lachen en verving Ayensa samen Teklab en Terho door Amoura, Lapoussin en good old Guillaume François. Dat leidde weliswaar tot iets meer Brusselse bedrijvigheid, maar weinig grote mogelijkheden. De grootste kans kwam er aan de overkant, maar Koyalipou trof opnieuw de paal.

Union bleef de hele avond een schim van het elftal dat in de Jupiler Pro League de overwinningen aan elkaar rijgt. Pas diep in blessuretijd viel de beslissing, met eerst een Beverse owngoal en vlak daarna een afgeweken vrije trap van Amoura.

Na de gelukkige kwalificatie tegen de amateurs van Meux in de vorige ronde kon de competitieleider opnieuw op veel meeval rekenen. Hoe dan ook, net als vorig jaar staan de Unionisten in de kwartfinales. Toen eindigde het bekeravontuur in de halve finale tegen Antwerp. Vrijdagmiddag kent het team zijn tegenstander in de volgende ronde, dan wordt er geloot voor de kwartfinales.