© Basic-Fit Brussels | Brussels zet zijn remonte verder en staat momenteel op een positie die recht geeft op play-offs.

Basic Fit Brussels boekt vierde zege op rij

TDN
© BRUZZ
12/02/2018

Basketbalclub Brussels zet zijn remonte onderaan het klassement voort. Onder impuls van Domien Loubry wonnen de troepen van coach Laurent Monier hun vierde opeenvolgende wedstrijd. Brussels legde Leuven Bears in Neder-Over-Heembeek vlot over de knie met 92-67.

Een herboren Loubry nam opnieuw het voortouw voor Brussels. De point guard is volledig hersteld van de spierscheur die hem anderhalve maand aan de kant hield. In 2018 speelt hij opnieuw op zijn oude niveau.

Tegen Leuven startte Loubry nog op de bank, maar met 11 punten en 10 assists loodste hij de vicekampioen naar een simpele zege. Ploegmaats Mike Smith en Aleksander Lichodzijewski deden met elk 18 punten ook een flinke duit in het zakje.

"Dit was ongetwijfeld een van onze betere matchen dit seizoen", reageerde Loubry bij Het Laatste Nieuws. "Defensief stak iedereen bij. Als die eerste korven goed vallen, merk je dat het publiek ons onmiddellijk volgt. We kunnen terug het recept van vorig seizoen gebruiken."

Nadat de hoofdstedelingen in veertien duels maar twee keer hadden kunnen winnen, boekten ze tegen rode lantaarn Leuven hun vierde zege op rij. In de stand rukt Brussels op naar de zevende plaats. De vicekampioen lonkt naar de zesde plaats. "Dat moet het doel worden", aldus Loubry.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni