Basketbal: geen mirakel voor Brussels

© Antwerp Giants via Twitter

De Antwerp Giants hebben zich zondag als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België basketbal. In de terugmatch tegen Brussels won het team van Roel Moors met 63-94, nadat de heenwedstrijd in de Lotto Arena al op 74-36 in het voordeel van de Giants was geëindigd.

Brussels moest een achterstand van 38 punten inhalen, maar dat zat er nooit echt in. Na het eerste quarter leidden de bezoekers met 10-24. Bij de rust gaf het scorebord 23-43 aan. Nadien liepen de Antwerp Giants nog verder uit. Liefst elf Giant-spelers wisten punten te maken.

De club uit Antwerpen won de Beker vijf keer, de laatste keer in 2007. In de finale nemen de Antwerp Giants het op tegen Oostende of Charleroi. Vrijdag versloeg Oostende Charleroi met 83-78. Spirou ontvangt de competitieleider zondag om 20u. Oostende kan de beker een twintigste keer winnen, een zevende keer op rij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?