| Brussels verloor met tien punten verschil van Charleroi en zal vierde eindigen in de reguliere competitie.

Basketbal: 'thuismatch' in Luxemburg helpt Brussels niet

MV
© BRUZZ
17/05/2019

Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische basketbal speelde een vaderlandse ploeg een thuiswedstrijd in buitenland. Die eer was dus weggelegd voor Basic-Fit Brussels. Om een Luxemburgse sponsor te plezieren, werd Brussels - Charleroi afgewerkt in Dudelange. Het bracht Brussels geen geluk. Het verloor met 79-89 en ziet de derde plaats in rook opgaan.

Brussels werkt dit weekend twee wedstrijden af tegen Charleroi. Bij dubbele winst zou Brussels de derde plaats overnemen van Charleroi, net voor de start van de play-offs. Maar in de eerste match is die hoop al meteen de kop ingedrukt.

Brussels keek heel de wedstrijd tegen een puntenkloof aan en kon die maar niet dichtfietsen. Charleroi was uiteindelijk met tien punten verschil (79-89) te sterk voor de Brusselaars.

Zondag volgt de terugwedstrijd in Charleroi, volgende week starten de kwartfinales van de play-offs. Brussels zal die aanvatten als vierde en het opnemen tegen nummer vijf Bergen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Sport, Sporting Flagey, basketbal, Basic-Fit Brussels, Charleroi, Euromillions League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni