Basketclub Brussels verliest ook tweede competitiematch

© Brussels Basketball
| Er is nog werk aan de winkel voor wonderdokter Crevecoeur.

Brussels Basketball is aan de competitie gestart met een valse noot. In de verplaatsing naar Limburg dwongen de troepen van coach Crevecoeur nog verlengingen af met een straffe eindspurt, maar daarin was het vat af. Brussels verloor op het parket in Hasselt met 104-99, de tweede nederlaag in evenveel matchen.

Brussels keerde ondanks een aangenaam kijkstuk met lege handen terug uit Limburg. Aanvoerder David Bell, de op drie na beste schutter ooit in de Duitse competitie, wierp vijf driepunters op rij door de korf om verlengingen af te dwingen. Op de buzzer stuitte zijn winnende shot terug op de ring.

Brussels koos onder meer wegens budgettaire redenen voor een kern van slechts tien spelers. Dat gaf vrijdag wellicht de doorslag gaf. Limburg United roteerde met twaalf spelers en was in de verlengingen duidelijk frisser. Volgende week komt Luik in Neder-over-Heembeek over de vloer, een unieke mogelijkheid om de ban te breken.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?