Beerschot mag sanctie verwachten na racistische spreekkoren bij RWDM

JB
09/10/2022

Zaterdagavond heeft een deel van de Beerschot-supporters op bezoek bij RWDM zich racistisch uitgelaten tegen supporters van de Molenbeekse voetbalclub. "Dat is een vak vol makakken", luidden de spreekkoren van de Beerschot-fans aan het adres van de RWDM-aanhang. Lorin Parys, CEO van de Pro League, belooft sancties.

Beerschot maakte zaterdag de verplaatsing naar RWDM voor een wedstrijd in de achtste speeldag van de Challenger Pro League, de Belgische tweede klasse in het profvoetbal. Op een gegeven moment scandeerde een deel van de Beerschot-fans een niet mis te verstane boodschap aan het adres van het thuispubliek.

Op beelden is duidelijk te horen hoe een deel van de supporters van de Antwerpse ploeg verwijst naar de RWDM-supporters als "een vak vol makakken".

'Gepaste maatregelen'

Via sociale media noemde Pro League-voorzitter Lorin Parys de uitlatingen van de Beerschot-fans "oliedom". "De bondsprocureur gaat aan de slag op basis van het wedstrijdverslag", zegt hij nog. In een reactie aan BRUZZ bevestigt Parys dat er sancties zullen volgen. "Het beleid is glashelder, dit kan niet en gepaste maatregelen zullen volgen."

Hij kondigde ook aan dat er contact is opgenomen met Beerschot en dat er een supportersmeeting zal volgen.

Anderlecht

RWDM krijgt op sociale media na het incident steun uit paars-witte hoek: Mauveside, een supportersaccount van voetbalclub Anderlecht, deelde de beelden en hoopt op "een sterk signaal van de ProLeague".

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Beerschot-fans negatief in het nieuws komen. In december vorig jaar was op beelden te zien hoe fans aan een supporterscafé aan het stadion van Beerschot nazistische en anti-joodse slogans riepen.

RWDM won de wedstrijd overigens met 2-0.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni