© Photonews | Einde bekeravontuur voor RWDM.

Bekeravontuur zit er op voor verdienstelijk RWDM in Mechelen

Filip Van Der Elst
© BRUZZ
03/02/2021

RWDM heeft niet kunnen zorgen voor een bekerstunt op het veld van KV Mechelen. RWDM lag ondanks de 2-0-nederlaag niet onder. Mits iets meer scherpte voor doel hadden de Molenbekenaren het de thuisploeg nog knap lastig kunnen maken.

Na een 0 op 6 in de competitie en een derbynederlaag tegen Union had RWDM iets goed te maken. Het bekerduel met prestige, in en tegen KV Mechelen, was daarvoor een uitstekende gelegenheid. Van de vier spelers die Thierry Dailly in de transferperiode naar Molenbeek haalde stond enkel Lucas Ribeiro Costa, gehuurd van Charleroi, op het veld. Doelman Anthony Sadin en spits Leonardo Rocha maakten na blessures opnieuw hun opwachting in de basiself.

Op papier maakte RWDM geen schijn van kans tegen de nummer 11 uit 1A, maar daar bleek op het veld niet zoveel van te merken. KV Mechelen begon dan wel het best aan de wedstrijd, met een kans voor Shved, maar daarbuiten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Voorzetten op provinciaal niveau

Een onnodige penaltyfout van Van Den Bogaert leidde de 1-0 in: Ferdy Druijf liet het cadeautje niet liggen. Daarna kwam RWDM beter in de wedstrijd, maar de laatste pas ontbrak bij de jongens uit Molenbeek. Vooral met de voorzetten op de flank liep het wel eens mis: zowel Lenny Nangis op rechts als Van Den Bogaert op links werden meermaals in stelling gebracht, maar hun voorzetten waren van het niveau dat je in niet-coronatijden wel eens op provinciale voetbalvelden tegenkomt. (lees verder onder de foto)

20210203_RWDM_KV_Mechelen_Photonews
© Photonews | Een onnodige penaltyfout van Bryan van den Bogaert leidde de eerste tegengoal in.

RWDM kwam een stuk snediger uit de kleedkamer. De wissels hadden daar wat mee te maken: Kevin Nzuzi liet zich meteen gelden met een rush op de linkerkant. Hij tikte het leer echter net iets te ver voor zich uit, waardoor doelman Coucke de bal maar had op te rapen. Kort daarna moest Coucke zich wél onderscheiden op een pegel van diezelfde Nzuzi. Die andere invaller, Glenn Claes (ex-KV Mechelen) testte Coucke dan weer met een geniepige kopbal, maar de reservedoelman van KVM bewees waarom hij zijn kans verdiende.

De gelijkmaker hing in de lucht en de thuisploeg kwam goed weg toen Nangis neerging in de 16, maar scheidsrechter D’Hondt hapte niet toe. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de overzijde: Shved rondde een mooie persoonlijke actie zelf af met een schot dat naast Sadin in doel verdween. Match gespeeld, en de veer bij RWDM was gebroken. De Brusselaars waren nog enkele keren gevaarlijk, onder meer via de bedrijvige Nangis en Claes. De verdiende eerredder kwam er niet: aan de overzijde mikte Vranckx een uitstekende kans nog op Sadin: 3-0 zou écht wel een overdreven einduitslag geweest zijn, zo oordeelde de goalie van RWDM.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie