Op 1 november speelt RWDM zijn bekerwedstrijd dan toch in het eigen stadion tegen Olympic Charleroi.

Bekerduel RWDM in Molenbeek én met happy hour: 'Ander publiek aantrekken'

KVDP
© BRUZZ - belga
26/10/2023

Omwille van veiligheidsredenen kan het eerste bekerduel van RWDM dit seizoen (tegen Olympic Charleroi) niet zoals gepland plaatsvinden in het stadion van de amateurclub. Daarom besliste de Pro League om de affiche om te draaien: RWDM ontvangt volgende week de tweede club van Charleroi in het eigen Edmond Machtensstadion. Met spotgoedkope tickets en een 'happy hour' hoopt de club een nieuw publiek aan te trekken.

De wedstrijd tussen Olympic Charleroi en RWDM kan volgens de stad Charleroi niet in veilige omstandigheden georganiseerd worden in het Stade de la Neuville. Een verbod van de burgemeester is het gevolg. Daarop besliste de Pro League om de wedstrijd niet in Charleroi, maar in Molenbeek door te laten gaan.

Aan de datum en het tijdstip verandert er niets: RWDM-Olympic Charleroi vindt plaats op woensdag 1 november met aftrap om 20 uur, in het Edmond Machtensstadion dus. Om zoveel mogelijk supporters naar daar te lokken, kondigt RWDM enkele bijzondere maatregelen aan.

Zo mogen alle RWDM-supporters met een abonnement het bekerduel gratis bijwonen. Voetbalfans zonder abonnement zijn welkom voor de prijs van slechts drie euro. “Mis deze kans niet om tijdens de vakantie naar het stadion te komen, vooral omdat er verschillende activiteiten in het RWDM-dorp zullen zijn, evenals een happy hour van 18.00 tot 19.00 uur voor fans die verkleed komen,” klinkt het in de RWDM-communicatie naar de fans.

'Ander publiek'

“We doen dit omdat de wedstrijd middenin de vakantie plaatsvindt, waardoor nu ook een ander publiek zou kunnen komen. Met deze maatregelen hopen we andere mensen aan te trekken die anders niet zouden komen,” zegt clubwoordvoerder Damien Byttebier. “We geven liever tickets weg aan 3 euro dan dat we voor een tribune moeten spelen die maar voor een kwart gevuld is.”

Olympic Charleroi is na negen speeldagen zestiende in eerste nationale, de eerste amateurdivisie. RWDM staat elfde in de Jupiler Pro League. In de Croky Cup, de sponsornaam van de Beker van België, werd RWDM vorig seizoen in de zestiende finales uitgeschakeld door KV Kortrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , RWDM , Croky Cup

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni