| De Brusselaars wisten zich de vorige twee rondes te plaatsen via strafschoppen.

Bekersprookje van FC Ganshoren loopt op zijn einde aan de kust

JDK
09/09/2023

FC Ganshoren (tweede amateur) moet dan toch het hoofd buigen in de Croky Cup. Het verloor vrijdagavond met zware 5-0 cijfers van KV Oostende (1B). De ‘Kustboys’ waren veel te sterk, geen zestiende finale voor de groene Brusselaars dus.

Ewan Henderson zette Oostende al na amper 2 minuten op voorsprong. Enkele minuten voor de rust kregen de mannen van Stijn Vreven een penalty. Daniel Perez (39.) zette de elfmeter feilloos om. In de tweede helft deed Mohamed Berte (64. en 80.) met twee doelpunten de boeken helemaal dicht voor de bezoekers uit Brussel. David Atanga (90.) maakte er in het absolute slot zelfs nog 5-0 van.

5-0, Een forfaitscore dus. Afgelopen gaf sportief manager van Ganshoren, Serge Debacker, nochtans aan dat de ploeg een pandoering wou vermijden. In datzelfde interview met Het Laatste Nieuws sprak hij zich ook uit over het ongelukkige tijdstip van het bekerduel, waardoor sommige spelers van de Brusselse amateurclub zich moeilijk konden vrijmaken voor de wedstrijd.

KV Oostende beleeft op zijn buurt ook niet echt een sprookje. Ondanks de ruime zege tegen Ganshoren, bevindt het zich in moeilijke tijden. De Kustboys misten hun competitiestart volledig en staan met 1 op 12 alleen laatste in de Challenger Pro League. Daarnaast flirt de club, vanwege de financiële problemen, ook met een faillissement.