Belfius verlengt sponsorcontract van Anderlecht en Club Brugge niet

© BelgaImage
Updated: 05-08-2022 - 14:31

Staatsbank Belfius verlengt de sponsorcontracten niet van voetbalclubs RSC Anderlecht en Club Brugge. Dat schrijven De Standaard en La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster van Belfius Ulrike Pommee.

De twee clubs werden de voorbije jaren gesponsord door enerzijds Belfius en haar verzekeringsdochter BVV en anderzijds Candriam, dat de beleggersportefeuille van vermogende Belfiusklanten beheert.

Belfius heeft echter om kosten te besparen beslist om de contracten niet te verlengen op einddatum. Voor Anderlecht loopt het contract tot eind 2024, bij Club Brugge tot eind 2023. "We gaan wel verder doen met het hockey," zegt de woordvoerster. De bank benadrukt verder dat de clubs op tijd op de hoogte zijn gebracht van de beslissing. Verdere details worden niet vrijgegeven.

Bij Anderlecht is Belfius de hoofdsponsor. Op de shirts prijken afwisselend Candriam en DVV-verzekeringen en daarnaast sponsort Belfius onder meer de jeugdacademie en heeft het ook loges in het stadion. Alles samen zou Anderlecht daarvoor 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar krijgen.

"Belfius heeft ons inderdaad aangegeven dat ze zouden stoppen als shirtsponsor na 2024. Dat zijn nog twee volle seizoenen, we hebben dus nog tijd om ons huiswerk te doen. We zullen ook met Belfius nog in gesprek gaan over de andere vormen van sponsoring die na 2024 nog mogelijk zijn," aldus woordvoerder Mathias Declercq.

Ook Club Brugge had een lucratief sponsorcontract met Belfius. De club zou naar verluidt per jaar zowat 1 miljoen euro krijgen van Candriam om de merknaam op de achterkant van de shirts te zetten. De staatsbank gaf ook zijn naam aan de nieuwe Brugse jeugdacademie in Knokke.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?