Belgian Tornados plaatsen zich vlot voor EK-finale op 4x400m

© Philippe Crochet PhotoNews
| De Belgian Tornados in de reeksen, van links naar rechts: Robin Vanderbemden, Julien Watrin, Dylan Borlée en Jonathan Sacoor.
Updated: 10-08-2018 - 14:54

De Belgian Tornados hebben zich vrijdagmiddag in Berlijn vlot geplaatst voor de finale van de 4x400 meter op het Europees kampioenschap. Met Dylan Borlée als slotloper zetten de Belgen de vierde tijd neer in de reeksen.

Kevin en Jonathan Borlée komen vrijdagavond in actie in de finale van de 400 meter. Zij werden voor de reeksen gespaard door hun vader en coach Jacques. Maar ook zonder Belgiës bekendste tweeling maakten Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Dylan Borlée (in die volgorde) de concurrentie in de tweede reeks een kopje kleiner.

Slotloper Borlée hoefde na een sterke prestatie van Sacoor helemaal niet meer tot het gaatje te gaan en kwam met een straatlengte voorsprong als eerste over de streep in reeks 2.

De Belgian Tornados verdedigen hun Europese titel in Berlijn. De finale staat zaterdagavond op het programma. Daarin worden met de drie Borlées en juniorenwereldkampioen Sacoor vier Brusselse lopers aan de start verwacht.

Jonathan Sacoor WK Tampere
© PhotoNews
| Jonathan Sacoor verraste dit jaar met de wereldtitel 400m op de wereldkampioenschappen voor junioren.

'Grote kans op goud'

"We hebben alle vier op topniveau gelopen", reageerde Sacoor. De wereldkampioen bij de junioren maakte indruk. "Jacques Borlée had me gezegd het wat rustig aan te doen in de eerste 300m, gezien de wind. Maar ik voelde die niet echt en kon nog doortrekken in de laatste rechte lijn."

Zelfs zonder toplopers Kevin en Jonathan Borlée snelde de B-ploeg van de Belgian Tornados eenvoudige naar de eerste plaats in de reeks. "Natuurlijk moeten we de concurrentie respecteren, maar we hebben een grote kans op goud. Ik heb er heel veel zin in en voel me nog fris", aldus Sacoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?