Belgische voetbalbond investeert drie miljoen extra in vrouwenvoetbal

© PhotoNews

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal de komende twee seizoenen bijna drie miljoen euro investeren in vrouwenvoetbal. Dat heeft CEO Peter Bossaert dinsdag gezegd tijdens Belgiës eerste Women's Football Summit in het auditorium van Brussels Expo. "Het gaat goed met het vrouwenvoetbal in ons land, maar er is een nieuwe stroomstoot nodig."

België telt vandaag bijna 40.000 voetballende meisjes en vrouwen, dat waren er nooit meer. Daarenboven schreven de RSCA-vrouwen deze maand geschiedenis door zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de Champions League.

Om de ontwikkeling van de vrouwensport verder te stimuleren, ontwikkelde de KBVB een ambitieus actieplan getiteld 'The World is at our Feet'. Bossaert stelde de plannen van de voetbalbond dinsdag voor.

Stroomstoot

"Steeds meer meisjes zijn geïnteresseerd in voetbal", sprak Bossaert het publiek toe. "Het is niet meer de kleine sport van enkele jaren geleden. Dat bewijzen de kijkcijfers en de commerciële cijfers. Vrouwenvoetbal groeit en bloeit. In België zijn er stappen gezet, in zes jaar tijd hebben we twee keer zoveel voetbalsters. En steeds meer mensen gaan naar de Red Flames kijken. Hoewel het mooi gaat, is het tijd voor een volgende stroomstoot. Dit is het moment om de verantwoordelijkheid op te nemen samen met al onze partners. We moeten de opportuniteiten grijpen om verder te blijven ontwikkelen. De Belgische voetbalbond maakt daar een topprioriteit van."

Grassroots

De drie miljoen euro beloofde investeringen in het vrouwenvoetbal gaan behalve naar het elitevoetbal ook naar grassroots. Het geld wordt gehaald uit een gloednieuwe overeenkomst met ING, dat hoofdsponsor wordt van het vrouwenvoetbal. "En ook onze andere partners leveren extra inspanningen", aldus Bossaert. Er worden ook middelen gehaald uit het WK 2018 bij de mannen, die toen een historische derde plaats bereikten.

Op de eerste Women's Football Summit waren bondscoaches Roberto Martinez en Ives Serneels, de Red Flames, vicepremier Alexander De Croo, Brussels minister Sven Gatz en FIFA-vertegenwoordiger Emily Shaw enkele van de gasten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?