Belhocine neemt tijdelijk over van Vanhaezebrouck bij Anderlecht

© PhotoNews
| Hein Vanhaezebrouck en Karim Belhocine werkten eerder al samen bij KV Kortrijk. Belhocine neemt nu tijdelijk van de eerste over in Anderlecht.

Karim Belhocine is bij RSC Anderlecht de tijdelijke opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck, zo maakte de club maandag bekend. Belhocine was de assistent van Hein bij paars-wit en krijgt op zijn beurt Jonas De Roeck als assistent-trainer in de komende twee wedstrijden.

In die wedstrijden, de laatste twee van 2018, gaan ze op bezoek bij Moeskroen (22/12) en spelen ze thuis tegen Waasland-Beveren (27/12). Hier moet paars-wit nog punten scoren, anders dreigt het nog voor Nieuwjaar uit de top zes te vallen.

Door de 2-1 nederlaag van zondag uit bij Cercle Brugge is de sportieve malaise immers compleet bij de Belgische recordkampioen. Het bestuur had een negen op negen vooropgesteld in het slot van 2018 en bij de eerste etappe in Brugge liep het al mis. Paars-wit behaalde in de laatste vier wedstrijden zo slechts één op twaalf.

Anderlecht wist dit seizoen nog maar negen keer te winnen in de Jupiler Pro League, na een twaalf op twaalf in de competitiestart. Hun laatste zege dateert intussen al van 11 november. In de stand blijven ze wel vierde met 31 punten, elf minder dan leider Racing Genk.

Na de overname van de club werden er ook organisatorisch heel wat wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt er nog gewacht op de komst van een nieuwe sportieve directeur. "De club finaliseert de onderhandelingen met de nieuwe sportieve directeur en analyseert de verdere reorganisatie van de sportieve staff", besluit Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?