Bericht over verhuis Anderlecht voorbarig

© brusselnieuws.be
03/12/2011
Het zal dan toch niet zo'n vaart lopen met de verhuis van RSCA naar de Heizel tijdens de werken in het eigen Astridpark. Volgens de Stad Brussel zijn er nog geen gesprekken geweest met Sporting en ook de club zelf ontkent het bericht.

Het bericht werd vrijdag de wereld in gestuurd door de Sudpresse-kranten, maar wordt nu ontkend. Anderlecht zou tijdens de verbouwing- en vergrotingswerken aan het eigen Vanden Stockstadion zijn thuismatchen in het Koning Boudewijnstadion afwerken. "Ik weet niet waar deze informatie vandaan komt, dit klopt helemaal niet," reageert David Steegen, communicatiedirecteur van paars-wit.

Ook de Stad is niet op de hoogte. "Er is nog geen vraag van Anderlecht binnen gekomen," zegt de schepen van Sport Bertin Mampaka (CDH). "Bovendien vraagt zoiets enorme aanpassingen, bijvoorbeeld op vlak van veiligheid en mobiliteit. We moeten ook denken aan de andere gebruikers, zoals de Belgische Voetbalbond en de Memorial Van Damme." Mapaka wil het idee wel niet op voorhand uitsluiten, maar "je moet hiermee heel voorzichtig blijven, Anderlecht op de Heizel laten spelen is een ingewikkelde zaak."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni