| Anderlecht-doelman Schmeichel en Genk-kapitein Heynen in overleg met ref Verboomen over de veelbesproken penaltyfase

Beslissing over herspelen Anderlecht-Genk valt wellicht volgend jaar

JB
© BRUZZ
26/12/2023

Het ziet er niet naar uit dat de beslissing over een mogelijke rematch tussen Anderlecht en Genk deze week nog valt. Volgens Het Laatste Nieuws zal de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal de klacht van Genk dit jaar niet meer behandelen.

Zaterdag klopte Anderlecht KRC Genk met 2-1, maar de wedstrijd werd achteraf gedomineerd door een penaltyfase die in de eenentwintigste minuut voor heel wat chaos zorgde.

Genk kreeg een strafschop, die aanvoerder Bryan Heynen miste. In de herneming was Yira Sor er als de kippen bij om de 0-1 tegen de netten te werken, maar omdat de Genk-aanvaller te vroeg het strafschopgebied was ingelopen, besliste de VAR dat het doelpunt ongeldig was.

Volgens het reglement had de penalty echter hernomen moeten worden, want er stonden ook twee Anderlecht-spelers te vroeg in de zestien. Het reglement is dus fout toegepast, luidt de Genkse aanklacht.

‘Scheidsrechterlijke dwaling’

De Limburgers lieten er geen gras over groeien en dienden zondag klacht in bij de voetbalbond. Volgens Genk is er immers sprake van ‘scheidsrechterlijke dwaling’ en moet de match daarom herspeeld worden.

Anderlecht-coach Brian Riemer had het in de persconferentie na de wedstrijd op zijn beurt over een menselijke fout, waardoor de match naar eigen zeggen niet herspeeld kan worden.

Beide clubs zullen pas volgend jaar weten waar ze aan toe zijn, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Wellicht valt de beslissing zelfs pas in de tweede week van 2024.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni