Beste Belgische tennissers te gast op Iris Cup

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
07/05/2008
Tennisliefhebbers hebben een nieuw evenement om naar uit te kijken, want van 9 tot en met 18 mei organiseert de club Anderlecht Tennis een vijfsterrentoernooi. Daar kunnen de spelers in totaal voor vijftienduizend euro aan prijzengeld verdienen. Het toernooi nestelt zich daarmee in de Belgische topvijf.

Internationaal doorgebroken tennissers als Xavier Malisse of Justine Henin hoef je op de Anderlechtse velden niet te verwachten. Spelers en speelsters die het op nationaal niveau helemaal hebben gemaakt, kun je er wél aan het werk zien. De tennisclub kan het toernooi voor het eerst organiseren dankzij steun van het Brussels Gewest, en hoopt dat ook de volgende jaren te kunnen doen.

Het onbetwiste hoogtepunt van het tennisevenement valt op zondag 18 mei, wanneer de beste heren en dames het tegen elkaar in de finale opnemen. De dames beginnen om 14 en de heren om 16 uur. Ook kinderen zullen hun tennistalent kunnen demonstreren tijdens de Kid's day. Zo'n 150 kinderen nemen het dan tegen elkaar op en kunnen achteraf de betere Belgische spelers aan het werk zien. U kunt inschrijven voor Kid's day bij Jurgen Michiels, op 0473-53.32.09.

Meer informatie over de organiserende tennisclub vindt u op www.anderlechttennis.be. Over het toernooi vindt u alle praktische informatie op www.iriscup.be, een website die eerstdaags online zal zijn.

Meer info over Anderlecht Tennis (Fruitstraat 73) op 02-527.50.08

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni