'Beste sportieve draagvlak, minste maatschappelijke draagvlak'

© brusselnieuws.be
12/11/2009
De gemeente Anderlecht heeft het vijfde beste van de tien ingediende dossiers om een nieuw voetbalstadion te bouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Anderlecht scoort het best wat het sportief draagvlak betreft en het slechtst wat het maatschappelijk draagvlak betreft. Dat blijkt uit een studie die de Vlaamse regering in de maand juni liet uitvoeren. Intussen staat een nieuw onderzoek op stapel.

De studie die de Vlaamse regering liet uitvoeren quoteerde de tien ingediende dossiers op verschillende domeinen: maatschappelijk draagvlak, sportief draagvlak, voldoening aan moderne stadionnormen, ruimtelijke ordening, mobiliteit, leefmilieu en financiële haalbaarheid. Sporting Anderlecht scoorde daarbij het best voor wat sportief draagvlak betreft, maar het slechtst op het maatschappelijke draagvlak, schrijft Het Nieuwsblad. Als totaal geeft dat een vijfde plaats. Anderlecht moet Gent, Germinal Beerschot, Brugge en Sint-Truiden laten voorgaan.

Stadions die geld krijgen van de Vlaamse regering, moeten hun kandidatuur stellen als stadion voor het mogelijke Wereldkampioenschap Voetbal in 2018 in België. Hetzij als wedstrijdstadion of als stadion om te trainen.

pot van 50 miljoen euro
De Vlaamse regering heeft 50 miljoen euro veil om nieuwe voetbalstadions te financieren. Anderlecht, Gent, Brugge, Sint-Truiden, Leuven, Mechelen, Waregem, Lokeren, Antwerpen en Germinal Beerschot dienden een dossier in bij de regering om in aanmerking te komen voor die subsidie als WK-stadion. Eind deze maand moeten de definitieve dossiers ingediend worden. Op 11 december wordt beslist welke twee stadions op 10 miljoen euro steun kunnen rekenen en welke zes andere stadions 5 miljoen euro als duwtje in de rug krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni