| De RSCA Futures (in het wit) moesten het afleggen tegen Beveren.

Beveren rekent af met RSCA Futures en wipt voorlopig over RWDM naar leiding

© Belga
09/04/2023

SK Beveren heeft zaterdag op de zesde speeldag van de Promotion Play-off in de Challenger Pro League (tweede klasse) de punten thuisgehouden tegen de RSCA Futures, de beloften van RSC Anderlecht. Beveren won in het Freethielstadion met 4-1 en wipt voorlopig over RWD Molenbeek naar de leiding.

Simion Michez (49.) bracht de Anderlechtse talenten op voorsprong maar Beveren was niet van zijn melk. Thierno Barry (57.), een onverslijtbare Dieumerci Mbokani (71.) en Taofeek Ismaheel (80.) zorgden voor de 3-1. Everton Luiz (86.) zette in het slot de 4-1 eindstand op het bord.

In de stand komt Beveren voorlopig aan de leiding met 58 punten, voor RWDM (56 punten). De Brusselaars spelen zondag (19u15) hun wedstrijd van de zesde van tien speeldagen, thuis tegen Beerschot. De RSCA Futures staan zesde en laatste in de Promotion Play-off met 35 punten.

Na afloop van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League plaatste de top zes zich voor de Promotion Play-off om promotie naar de Jupiler Pro League. Om te stijgen komen de beloftenteams van Club Brugge (Club NXT) en RSC Anderlecht (RSCA Futures), die de Promotion Play-off afwerken, niet in aanmerking. De laatste zes ploegen (nummers 7 tot 12) spelen in de Relegation Play-off om het behoud. De ploegen behielden bij de start van beide play-offs hun puntenaantal van de reguliere fase.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni