Binnenkort weer Rode Duivels in Boudewijnstadion?

© FM Brussel
07/08/2006
De stad Brussel en de Belgische Voetbalbond zitten over enkele dagen samen om te praten over het Koning Boudewijnstadion.

De voetbalbond verbrak enkele maanden geleden het contract waardoor de wedstrijden van de Rode Duivels in het stadion kunnen spelen. Volgens de Voetbalbond weigerde Brussel een aantal veiligheidswerken uit te voeren aan tribune 1. Binnenlandse Zaken had nochtans gezegd dat die niet veilig was.

De volgende wedstrijd van de nationale ploeg, de EK-interland op 16 augustus tegen Kazachstan, wordt gespeeld in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht.

Toch lijkt het erop dat de Voetbalbond en de stad Brussel hun standpunten opnieuw willen bekijken met het oog op de volgende thuiswedstrijden van de Rode Duivels.

Sinds de contractbreuk zijn wel twee belangrijke dingen gebeurd. De rechtbank heeft de stad Brussel in het gelijk gesteld in een geding tegen Binnenlandse Zaken. En met François De Keersmaecker als nieuwe bondsvoorzitter is er een andere gesprekspartner gekomen voor de stad Brussel.

Er zijn nu twee vergaderingen gepland. Een eerste technische vergadering gaat over de kosten die nodig zijn om een wedstrijd te organiseren, want die moeten naar beneden. Een tweede vindt plaats op 20 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni