squash

BK voor junioren in Sint-Joost: Is squash iets voor u?

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
27/01/2016

Sportclub Winner’s haalt het Belgisch kampioenschap squash voor junioren naar Brussel. Het kadert in de inspanningen die de club doet om de sport terug onder de aandacht te brengen.

“Ik herinner me dat we in de jaren 1990 van vrijdag tot zaterdag volledig vol zaten,” vertelt eigenaar Luc Pellegrini. “We moesten zelfs mensen weigeren. Vandaag is dat sterk afgezwakt. Sommige mensen kennen squash zelfs niet meer. Nochtans is het een sport die het verdient om herontdekt te worden. Het is leuk en je bent er snel mee weg.”

Sportclub Winner’s probeert voor een zekere dynamiek te zorgen op zijn acht squashvelden. Ze hebben al een eigen interclubploeg waarin een veertigtal spelers zitten, en ook een ploeg van de Europese instellingen komt er regelmatig langs. Om nieuwe spelers aan te trekken, organiseren ze verscheidene acties. “Op maandag organiseren we boxes, waarin spelers van alle niveaus onderling wedstrijden kunnen spelen. Op vrijdag heb je vanaf negentien uur dan weer de Club Night: voor acht euro kan je heel de avond lang tegen verschillende tegenstanders spelen.”

“Op zaterdag geeft onze coach, Alain Crabbé, collectieve lessen volgens het niveau van de spelers. Dat is een uitstekende manier om na te gaan of squash iets voor u is. Al die activiteiten zorgen ervoor dat er toch wel iets beweegt en dat er bij ons terug wat volk squash speelt.”

De beste jongeren
Dit weekend zal het nog wat drukker zijn op de club, want tot en met zondag wordt het Belgisch kampioenschap voor junioren (van -11 tot -23 jaar) afgewerkt bij Winner’s. Franstalige en Nederlandstalige clubs wisselen elkaar jaarlijks af, en deze keer is het aan Brussel. “We hebben ons kandidaat gesteld omdat we willen dat men in Brussel over squash praat. Twee jaar geleden hebben we voor onze dertigste verjaardag al een internationaal squashtornooi georganiseerd, dit past in dat rijtje.”

“Het wordt zeker de moeite om eens langs te komen. Er zijn 130 jongeren ingeschreven en daar zit toch wel wat talent bij. Het is leuk om te zien en helemaal gratis. Ik speel met het idee om in de nabije toekomst ook opnieuw een internationaal tornooi te organiseren. Als men maar over squash blijft praten.“

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni