© Photonews | RSCA-supporters in het thuisstadion

Bommetje komt Anderlechtfan mogelijk duur te staan

JDK
© BRUZZ
28/09/2022

Een 30-jarige man riskeert zes maanden cel voor het gooien van een voetzoeker naar Club Brugge-doelman Simon Mignolet begin 2020. Ook vraagt Anderlecht een schadevergoeding van 43.000 euro, omdat de club als sanctie een tribune een hele match moest sluiten, bericht HLN. Zelf ontkent de man, ondanks een eerdere bekentenis, dat hij de dader was.

Toen duidelijk werd dat de onderzoeksrechter hem wilde voorleiden, vroeg hij de agenten of een eventuele bekentenis hem uit de cel zou kunnen houden. “Een van de hoofdspotters heeft me dan gezegd dat ze een goed woordje zouden doen bij de onderzoeksrechter.” Dit was voldoende voor de man om zijn schuld toe te geven. “Ik werd door de politie letterlijk tegen de muur gezet om te bekennen”, aldus J.D. uit Herzele.

Imagoschade

Voor de Brusselse correctionele rechtbank bleef dinsdagmiddag niets over van die bekentenis. “Ik heb niets geworpen”, klonk het resoluut tegen de rechter. "Ik dacht aan mijn vrouw en familie en heb bij het verhoor dan maar gezegd wat ze wilden horen.”

“Een hele tribune moest gesloten worden waardoor abonneehouders verplaatst moesten worden en die andere plaatsen niet verkocht konden worden”, pleitte Brian Stuckens voor RSC Anderlecht. “Tel daar nog de imagoschade bij en de administratieve kosten en je komt aan dergelijke som.”

Ook het parket tilde zwaar aan de feiten en vorderde een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 800 euro voor het onrechtmatig gebruik van feestvuurwerk. “Meneer is niet aan zijn proefstuk toe”, aldus Willemien Baert van het Brusselse parket.

De rechtbank doet uitspraak op 25 oktober.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie