| Hannes Delcroix is een 21-jarige centrale verdediger van RSC Anderlecht.

Bondscoach Martinez roept ook Delcroix van Anderlecht op

© Belga
10/11/2020

Bondscoach Roberto Martinez heeft ook Hannes Delcroix van RSC Anderlecht opgeroepen voor de Rode Duivels. De 21-jarige verdediger zal de A-selectie na het oefenduel tegen Zwitserland van woensdag weer verlaten en voegt zich dan bij de groep van de U21. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag bevestigd.

Martinez riep voor de komende interlandperiode een uitgebreide selectie op, maar zag al Alexis Saelemaekers (AC Milan), Leandro Trossard (Brighton) en doelman Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) geblesseerd afhaken. Reservedoelman Thomas Kaminski (Blackburn Rovers) en Thomas Foket (Reims) werden daarom eerder al als vervangers bij de selectie gehaald.

Interlands in Leuven door avondklok

Woensdag wordt er een oefeninterland gespeeld tegen Zwitserland, nadien volgen de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (zondag 15 november) en Denemarken (woensdag 18 november). Vanwege de coronacrisis en de avondklok in Brussel wordt er voor die interlands uitgeweken naar Leuven.

De KBVB liet weten dat Delcroix na de oefeninterland tegen de Zwitsers terugkeert naar de beloften. De troepen van bondscoach Jacky Mathijssen stomen zich klaar voor het sleutelduel in en tegen Bosnië-Herzegovina (dinsdag 17 november), op de achtste en tevens laatste speeldag in groep 9 van de EK-kwalificaties.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, Hannes Delcroix, RSC Anderlecht , Rode Duivels, Roberto Martinez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni