Coach Felice Mazzu tijdens de door RSC Anderlecht door gedrag van de eigen supporters met forfaitcijfers verloren wedstrijd tegen Standard Luik van 23 oktober 2022

| Coach Felice Mazzu tijdens de door RSC Anderlecht door gedrag van de eigen supporters met forfaitcijfers verloren wedstrijd tegen Standard Luik van 23 oktober 2022.

Bondsparket eist twee wedstrijden achter gesloten deuren voor Anderlecht

© Belga
07/12/2022

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een thuis- en een uitmatch achter gesloten deuren gevorderd tegen RSC Anderlecht na het wangedrag van zijn supporters eind oktober in de uitwedstrijd tegen Standard.

In totaal eist het Bondsparket vier matchen achter gesloten deuren, waarvan twee met uitstel (ook een thuis- en een uitmatch), een forfaitzege voor Standard en een boete van 5000 euro voor RSCA. De Disciplinaire Raad kwam dinsdag bijeen, een uitspraak volgt normaal gezien binnen 14 dagen.

Anderlecht stond op 23 oktober 3-1 achter op Sclessin toen de wedstrijd na 63 minuten definitief gestaakt werd, omdat fans van paars-wit het terrein met vuurpijlen bestookten. De Pro League legde Anderlecht al een boete van 50.000 euro op.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni