| Nicolas Frutos, assistent-trainer bij RSC Anderlecht, ging vrijdag na de verloren wedstrijd tegen Charleroi verhaal halen bij de wedstrijdleiding. Dat levert hem nu zonder tegenactie van RSCA een speeldag schorsing op.

Bondsparket wil speeldag schorsing voor RSCA-assistent Frutos

© Belga
21/12/2020

Het bondsparket heeft twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en een boete van 1.500 euro (waarvan 1.000 euro effectief) voorgesteld als minnelijke schikking voor Nicolas Frutos, assistent-trainer bij RSC Anderlecht. De Argentijnse ex-spits vloog tegen Sporting Charleroi de tribunes in.

Paars-wit ging vrijdag op de valreep de boot in bij Charleroi, door een treffer van Gholizadeh in de slotseconden. De Brusselse bezoekers zagen Sardella voorafgaand balverlies lijden, maar claimden daarbij een overtreding van Charleroi-spits Teodorczyk. Ref Visser ging niet in op het protest van Anderlecht en dus won de thuisploeg met 1-0.

Het potje van Frutos kookte op het einde helemaal over. De assistent van Vincent Kompany ging met hevige gebaren verhaal halen bij de vierde official, schreef Visser in zijn rapport. Frutos werd uitgesloten omwille van zijn kritiek op de wedstrijdleiding, maar verontschuldigde zich nadien bij de spelleiding in de kleedkamer.

"Het bondsparket aanvaardt niet dat de neutrale zone wordt verlaten en dat de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel wordt getrokken," klinkt het bij de bond. "Bovendien heeft hij als T3 een voorbeeldfunctie. Het bondparket stelt bijgevolg een minnelijke schikking voor van 2 wedstrijden, waarvan 1 wedstrijd effectief en 1 wedstrijd met uitstel."

Als RSCA en Frutos het voorstel van het bondsparket aanvaarden, moet de Argentijnse assistent van Kompany de thuismatch tegen Beerschot van zondag ook in de tribunes plaatsnemen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, bondsparket, Nicolas Frutos, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni