Bowlen met en zonder bier

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
31/01/2011
Studentensport ontgroeit stilaan zijn kinderschoenen. De vereniging zet de Brusselse studenten aan het sporten.

"We bundelen het sportaanbod van de VUB en de Erasmushogeschool," zegt Evelien Aertssen (23) van SOVEhB, de dienst studentenvoorzieningen van de Erasmushogeschool (EhB). "Studenten van beide scholen kunnen alle infrastructuur gebruiken, gratis of tegen studententarief. Daarnaast organiseren we ook competities." Studentensport Brussel startte bij de aanvang van het academiejaar 2009-'10. Het sportaanbod werd tot dan toe maar door één persoon georganiseerd en de organisatie was aan uitbreiding toe. Aertssen houdt zich bezig met de campus Jette.

"We organiseren hier tijdens het schooljaar onder meer reeksen hiphop en salsa. Regelmatig zijn het studenten die lesgeven. Zo verdienen ze een centje bij en doen ze ervaring op. In Jette beschikken we over een danszaal en een grote feestzaal waar ook les gegeven kan worden. Ik heb er een maximum op moeten zetten: de meeste lessen zitten vol. De zaalvoetbalcompetitie is de absolute uitschieter in aantal deelnemers." In het voetbal nemen de studenten ook deel aan Vlaamse en Belgische studentenkampioenschappen.

Elke week wordt in het nabijgelegen Health City de sportzaal afgehuurd, zodat de studenten vrij kunnen sporten. Materiaal kunnen ze bij Aertssen ophalen. "We hebben met Health City ook een overeenkomst dat de studenten er voordelig kunnen sporten. Ik probeer daarnaast een netwerk uit te bouwen met de Brusselse sportclubs, zodat hun leraars bijvoorbeeld eens les kunnen komen geven aan onze studenten. We willen ons aanbod uitbreiden."

Studenten, blok- en fuifbeesten? Studentensport bewijst in elk geval dat ook zij zich bewust zijn van het belang van lichaamsbeweging, al staat plezier centraal. "We organiseren bijvoorbeeld soms een bierbowling: die trekt enorm veel volk. In team inschrijven vinden de studenten ook leuk; samen met vrienden sporten spreekt aan."

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Aertssen flink ervaring opgedaan. Met een mix van Facebook, mails en affiches bereikt ze de studenten het best. Ook benadrukken dat het gratis is, helpt. Ze plant een enquête bij de studenten om nog beter op hun sportwensen in te spelen. "Studentensport moet in de toekomst een begrip worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni