Boze supportersbrief zorgt voor verdeeldheid bij Anderlechtfans

© Photo News
| RSCA-coach Vincent Kompany kon zijn ontgoocheling maar moeilijk verbergen.

De Franstalige vleugel van de Anderlechtfans, de AFSA, verstuurde zondagavond na de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk een boze brief naar Vincent Kompany en de directie van de club. Die brief zorgt voor verdeeldheid, want de Nederlandstalige fans kunnen zich er niet achter scharen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Franstalige fans van de Brusselse voetbalclub waren erg streng voor de club en voor Vincent Kompany na de thuisnederlaag van zondagavond tegen KV Kortrijk. “Het is zeer makkelijk om tegen Anderlecht te spelen. Een beetje tactische intelligentie volstaat voor een punt. De jeugdigheid is geen excuus”, luidde het in een boze brief aan de directie. “Trouwens, er zijn ervaren spelers, waarom spelen die niet? Kompany, pas je aan.”

Ook de spelers moesten het ontgelden: “Als jullie je truitje niet nat willen maken, bol het dan maar af. Jullie prestaties zijn een schande.” Tot slot eist de AFSA in de brief nog volgende zondag drie punten op Standard. “Ons geduld heeft zijn limieten."

Aan de kant van de Nederlandstalige fans bleef het stil. Dat heeft zijn redenen, want bij de Vlaamse vleugel van de Anderlechtfans is men het een pak minder streng voor paars-wit. “Die brief is opgesteld zonder enig overleg”, zegt Nico De Raedt namens de Vlaamse vleugel aan Het Laatste Nieuws. “Nochtans was er afgesproken dat er voor dit soort zaken altijd eerst overleg zou zijn tussen de beide vleugels. Men heeft onze mening gewoon overgeslagen. Wij zijn het zeker niet eens met de inhoud van deze brief. Als men zulke zaken publiceert, dan moet dat ook gefundeerd zijn. Natuurlijk zijn wij ook ontgoocheld. Maar we weten in welke situatie we zitten en we weten ook dat de problemen van hogerhand komen. Wij blijven achter de ploeg staan."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?