Braziliaan Abner is de derde zomeraanwinst van RWDM

© Belga
01/07/2023

Promovendus RWDM heeft vrijdagavond de transfer van vleugelverdediger Abner Felipe Souza de Almeida afgerond. De 27-jarige Braziliaanse linksachter komt over van het Portugese Farense en ondertekende in Sint-Jans-Molenbeek een overeenkomst voor een seizoen, met optie op nog een extra seizoen.

Abner beukte het voorbije seizoen met Farense de poort open naar de Portugese hoogste klasse. Hij speelde 35 wedstrijden en werd in tweede klasse in Portugal verkozen tot beste linksachter. Tussen juli 2014 en april 2018 stond hij bijna vier jaar op de loonlijst van Real Madrid. Hij speelde uiteindelijk 24 duels voor Real Madrid Castilië, het tweede elftal van de Koninklijke.

"Dit is een geweldige kans in mijn carrière", zei Abner in een eerste reactie op de clubwebsite. "Ik kom naar een club met veel traditie die in een zeer competitieve competitie speelt. Ik ben vereerd dat ik dit seizoen deel mag uitmaken van dit avontuur." Nieuwe CEO Gauthier Ganaye was ook in zijn nopjes. "We zijn blij om Abner te mogen verwelkomen in onze selectie. Hij is een speler waar we ons tijdens deze transferperiode op hebben gericht en Abner past perfect bij onze verwachtingen. Hij is een speler met enorm veel ervaring die een meerwaarde zal zijn binnen de spelersgroep."

Abner is de derde zomeraanwinst van RWDM, dat vorig seizoen kampioen werd in de Challenger Pro League en zo promoveert naar de Jupiler Pro League. Eerder haalde de Brusselse club doelman Guillaume Hubert (Oostende) en middenvelder Pierre Dwomoh (Antwerp, huur). De huurovereenkomst van Alexis De Sart werd omgezet in een vast contract.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni