Broers Borlée trekken naar Florida

De 400 meter-lopers Jonathan en Kevin Borlée uit Sint-Lambrechts-Woluwe vertrekken begin januari naar de Verenigde Staten om er zes maanden te studeren en te trainen aan de Florida State University (FSU). Als ze slagen in het toelatingsexamen, krijgen ze elk een studiebeurs van 25.000 dollar.

De 20-jarige tweelingbroers, die samen met Cédric Van Branteghem en Arnaud Ghislain op de Olympische Spelen in Peking vijfde werden op de 4x400 meter, kozen voor de FSU omdat de universiteit in de atletiekwereld een bijzonder goede reputatie heeft. Bovendien verliep de kennismaking tussen de broers en hun toekomstige begeleiders erg vlot.

De broers Borlée waren graag in België gebleven, maar vinden dat de accommodatie in ons land tekortschiet. Zo moeten de jongens in Gent trainen, terwijl ze aan de universiteit van Louvain-la-Neuve studeren, omdat de Franstalige Gemeenschap geen afdoende indoor sportinfrastructuur heeft.

De broers zullen in eerste instantie voor een periode van zes maanden naar Amerika vertrekken. Daarna wordt het project geëvalueerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?