Brussel grossiert in voetbalkampioenen

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
19/05/2010
Anderlecht kampioen? Ja ja, maar Brussel kleurt lang niet alleen paars-wit. Ook in de lagere reeksen deden onze voetballende mannen het meer dan behoorlijk. In de provinciale reeksen pakten liefst zes fanion-teams de titel.

En het moet gezegd: de Schaarbeekse grond is het vruchtbaarst. Zowel RC Schaarbeek (3de provinciale F) als Rusa Schaarbeek (2de provinciale C) mocht juichen. Om ter hardst, want de twee ploegen huizen op amper driehonderd meter van elkaar. De ene in (of tegenwoordig net naast) het memorabele stadion van Crossing, de andere wat verderop in het al even groene Chazal-complex.

Ook in Evere borrelt er champagne uit de grond. FC Evere (3de provinciale E) was de ploeg die zich als snelste tot kampioen kroonde. Het sluit de competitie af met twaalf punten voorsprong. De buren van FC Sint-Joost (3de provinciale B) mochten mee profiteren: zij spelen immers ook op Evers territorium, in het Georges Pêtrestadion, en laafden zich dus aan dezelfde bron.

SC Elsene (4de provinciale E) werd primus in een nagenoeg uitsluitend Brusselse reeks, maar daarnaast staat natuurlijk de prestigieuze titel van Leopold Ukkel (1ste provinciale). De oudste club van Brussel (stamnummer 5) promoveert daarmee opnieuw naar waar ze thuishoort: de nationale reeksen. Volgend seizoen komt ze uit in vierde klasse, op nog amper één lengte verwijderd van White Star en Union. Maar eerst nog wat feesten en nagenieten. Brussel kampioen!


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni