| Een archiefbeeld van 2018 van de BXL Tour.

Brussel waarschuwt voor verkeershinder door wielerwedstrijd BXL Tour

© Belga
26/08/2021

Zondag vindt in Brussel de vijfde editie plaats van de BXL Tour, de wielerwedstrijd door de straten van de hoofdstad. Het startschot wordt gegeven op het Paleizenplein en de finish ligt 40 kilometer verderop, op de Dikkelindelaan, op een steenworp afstand van het Atomium. "Van 7.00 tot 13.00 uur zullen verschillende plaatsen en grote wegen tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer, met gevolgen in verschillende sectoren van het Brussels Gewest", meldt Marina Bresciani van de vzw Brussels Major Events.

Zo wordt de Eeuwfeestlaan tussen het Sint-Lambertusplein en het Atomiumplein afgesloten van 06.00 uur tot 20.00 uur. Het Paleizenplein zal ontoegankelijk zijn vanaf zaterdag 14.00 uur, vanaf de Hertogstraat tot de Koningsstraat, en in beide richtingen van zondag 05.00 tot 13.00 uur. De Hertogstraat gaat zondag om 05.00 uur dicht voor het verkeer en de Belliardstraat en -tunnel, Tervurenlaan, Vorstlaan, Generaal Jacqueslaan, Reyerslaan, Lambermontlaan, Van Praetlaan, Koninklijk Parklaan, en de afritten van de A12 richting Brussel zullen zondag tussen 07.00 uur en 13.00 uur afgesloten worden.

"De straten langs het parcours zullen geleidelijk weer voor het verkeer worden opengesteld nadat de laatste deelnemers en de bezemwagen zijn gepasseerd, zegt Marina Bresciani. "Sommige wegen zullen daarom vóór 13.00 uur toegankelijk zijn. De Tervurentunnel zal alleen in de richting van Tervuren gesloten worden, en de Montgomerytunnel alleen in de richting van Reyers. De Montgomery rotonde zal open blijven.

Het parcours kan op verschillende punten worden overgestoken, en tunnels van de kleine ring zullen toegankelijk blijven." Langs het hele parcours zal een parkeerverbod gelden en er worden omleidingen voorzien om de weggebruikers zo goed mogelijk om te leiden, maar de organisatoren raden in ieder geval aan om zondag tussen 07.00 uur en 13.00 uur niet met de wagen naar Brussel te komen.

Real-time informatie over de verkeerssituatie zal beschikbaar zijn in de Waze-app, op de schermen bij de ingangen van de verschillende tunnels in Brussel, op www.bxltour.be/interactief-plan/, en via de twitteraccount van de Brusselse politie @zpz_polbru.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni