Brusselaar eerste Belgische golfwinnaar in 37 jaar

© brusselnieuws.be
26/04/2011
De Brusselaar Nicolas Colsaert heeft naar Belgische normen een unieke prestatie geleverd in de golfwereld. Hij won het afgelopen weekend de China Open. Het is van 1974 geleden dat een landgenoot een toernooi van een vergelijkbaar niveau kon winnen.

De laatste dag beloofde spannend te worden. Onze landgenoot had amper één slag voorsprong op zijn dichtste concurrent. De achtentwintigjarige Brusselaar bewaarde de rust en hield stand. Hij vergrootte zijn voorsprong en won uiteindelijk met vier slagen minder dan zijn dichtste belagers. Hij eindigde het toernooi met 24 slagen onder par (het vooraf vastgelegde aantal slagen).

De overwinning opent mogelijk heel wat deuren voor Colsaert. Door zijn zege maakt hij zijn opwachting in de top 15 van de wereld. Daardoor zal hij uitgenodigd worden op grote toernooien, ook buiten Europa en Azië. "Hij mag nu dromen van toernooien die elke golfer wil spelen in zijn carrière: de Masters, de US Open,... Die droom komt steeds dichterbij," zegt zijn manager op sporza.be.

Het is 37 jaar geleden dat een Belg een internationaal toernooi op zijn naam schreef. In 1974 won Philippe Toussaint het Benson & Hedges Festival.
De China Open maakt deel uit van de European Tour, een van de belangrijkste competities. De eindzege in het toernooi levert Colsaert 350.000 euro prijzengeld op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni