| Florian Bayili behaalde goud in Abu Dhabi.

Brusselaar Florian Bayili wereldkampioen jiujitsu

NL
© BRUZZ
05/11/2022

Florian Bayili (26) heeft donderdag goud behaald in de klasse tot 69 kilogram bij de mannen op het wereldkampioenschap jiujitsu in Abu Dhabi. “Het was moeilijk, maar mijn strategie heeft gewerkt.” Hij is een crowdfunding begonnen om 12 jongeren van zijn club mee te kunnen nemen naar het World Pro-toernooi over twee weken.

De Lakenaar was de landsverdediger op het kampioenschap. In de finale vocht hij tegen de Zuid-Koreaan Seonghyeon Joo. Zijn tegenstander maakte het hem niet gemakkelijk, maar Bayili kon zijn strategie toch volbrengen en won met vier voordelen tegenover twee voor Zuid-Korea.

Bayili is tevreden over zijn prestatie. “Natuurlijk ging ik wel met de ambitie om te winnen, maar toch had ik het niet verwacht,” vertelt hij aan BRUZZ. “De tegenstanders waren sterke atleten en in mijn categorie waren we met 37.”

De kampioen leerde alle knepen van het vak bij de Brussels Brazilian Jiu-Jitsu Academy (BBJJA) in Koekelberg, waar hij sinds zijn achttiende ook hoofdtrainer is. Over twee weken wil hij met twaalf jongeren van de club naar het World Pro-toernooi in Abu Dhabi gaan. Daarvoor heeft hij een crowdfundingsactie opgestart.

“Die jongeren hebben niet de middelen om aan zo’n indrukwekkend toernooi deel te nemen. Ik wil graag dat zij dat toch eens kunnen ervaren en meegeven aan volgende generaties vechtsporters,” zegt Bayili. “Zo zetten we Brussel en Molenbeek (waar veel leden van de club vandaan komen, red.) op de kaart.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni