| Roméo Lavia in 2017, toen hij nog jeugdspeler was van Anderlecht.

Brusselaar Roméo Lavia tekent contract bij Chelsea

© Belga
18/08/2023

Chelsea heeft vrijdag de transfer van Rode Duivel Roméo Lavia officieel bekendgemaakt. De negentienjarige middenvelder uit Brussel, die de jeugdreeksen van Anderlecht doorliep, ondertekende een contract voor 7 seizoenen.

Vrijdagochtend nam Lavia in een boodschap op sociale media afscheid van de fans van Southampton.

De Saints degradeerden vorig seizoen uit de Premier League. Voor Lavia was het zijn eerste seizoen in het St. Mary's Stadium en hij maakte meteen indruk. Hij mocht in 34 wedstrijden opdraven. Deze zomer waren Chelsea en Liverpool erg geïnteresseerd in zijn diensten. Uiteindelijk wonnen The Bleus het pleit.

"Ik wil jullie Saints-fans heel erg bedanken", begon Lavia zijn post. "Ik heb meteen liefde van jullie allemaal gevoeld. We hebben onze doelen niet bereikt, maar ik zal nooit het geloof in de club vergeten. Ik hoop dat ik jullie vertrouwen kon terugbetalen. Ik wil ook nog eens extra mijn teammaats en alle stafleden bedanken om me vanaf dag één te omarmen en voor de hulp achter de schermen waardoor ik een betere persoon, atleet en voetballer ben geworden."

Chelsea zou volgens verschillende Engelse media zo'n zestig miljoen euro neertellen voor de negentienjarige middenvelder. Hij zou daarmee de duurste Belgische tiener ooit worden. Lavia kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en Manchester City. In september 2021 maakte hij zijn profdebuut voor de Citizens, zijn grote doorbraak volgde vorig seizoen bij Southampton.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, romeo lavia, chelsea, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni