Brusselaar wereldkampioen karate?

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
06/11/2013

De Nippon Karate Club beleeft hoogdagen: het levert maar liefst drie karateka’s aan de Belgische ploeg, die van 7 tot 10 november voor medailles strijdt op het wereldkampioenschap voor junioren, kadetten en -21 in het Spaanse Guadalajara.

Salah Mesnaoui (28) is een trotste trainer. De Nippon Karate Club draait lekker en plukt de vruchten van zijn harde werk. De coach stelt met plezier zijn drie poulains voor die zich deze week meten met de mondiale top.

“Yvan Rodriguez (19, beloften, -68 kilogram) zal zowel deelnemen aan de kata- als gevechtcompetitie. Hij is een zeer complete karateka, de beste in België. Yvan behoort al jarenlang tot de nationale ploeg en werd zowel in 2009 (bij de cadetten) als in 2011 (bij de junioren) vijfde op het WK. Volgens mij kan hij wereldkampioen worden als hij in topvorm is, en alles wat meezit.”

“Voor Issam Bellaraj (17, junior, -55 kilogram) is het de eerste deelname aan een wereldkampioenschap. Hij is een jongen met veel vertrouwen. Op het afgelopen Europees kampioenschap werd hij zevende en sindsdien heeft hij terug vooruitgang geboekt. Ook Walid Deghali (14, kadet, -57 kilogram) gaat naar zijn eerste WK. Hij heeft het karakter van een winnaar en wil alleen maar die gouden plak. Hij is eigenlijk zijn eigen grootste tegenstander, want hij legt zichzelf veel druk op.”

De drie Brusselaars hebben hun deelname aan dit WK dubbel en dik verdiend. Hun weekschema omvat drie trainingen op de club, één privétraining en twee trainingen die toegespitst zijn op de fysieke voorbereiding. Ze zijn alle drie Belgisch kampioen in hun respectievelijke categorieën, en om zich te plaatsen voor het WK hebben ze punten gesprokkeld op allerhande nationale en internationale tornooien.

“Ze gaan in Spanje strijden met de wereldtop. Op dit WK zijn zowat 105 nationaliteiten aanwezig. Het zou ongelooflijk zijn mocht ons landje medailles behalen. Ik hoop dat ze een voorbeeld nemen aan de Rode Duivels en er voluit voor zullen gaan. Dit is ook fantastisch voor het imago van onze club, die vandaag al tot de vijf beste van het land behoort.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni