| Toumani Camara.

Brusselaar wordt NBA-ploegmaat van Kevin Durant

AD
© BRUZZ
26/09/2023

Toumani Camara stapte maandag op het vliegtuig richting de VS om als tweede Belg ooit aan zijn NBA-avontuur te beginnen. De 23-jarige Brusselaar ondertekende afgelopen zomer een miljoenencontract bij de Phoenix Suns, waar hij ploegmaat wordt van basketballegende Kevin Durant.

Camara ondertekende een vierjarig contract voor een bedrag van zo’n miljoen dollar, al is enkel zijn plaats in het seizoen 2023-2024 gegarandeerd. De drie volgende jaren zijn optioneel. De Phoenix Suns zijn gevestigd in Phoenix, Arizona en spelen in de Pacific Division van de Western Conference van de NBA.

Tweede Belg ooit

Camara - bijgenaamd 'too many buckets' - speelde tijdens zijn jeugdjaren bij ASA Saint-Hubert Boitsfort (Bosvoorde) en Woluwe’. Op zijn zestiende trok hij voor het eerst naar de VS, waar hij zijn studies aan de universiteit met basket combineerde.

De 2m03 grote Brusselaar is na Didier Mbenga de tweede Belg ooit in de NBA. Mbenga werd met de LA Lakers kampioen in 2009 en 2010, maar werd nooit gedraft. Camara werd eind juni als 52ste gedraft door de Phoenix Suns. Sindsdien maakte hij al indruk tijdens de Summer League, een voorbereidingstoernooi waarin teams nieuwe spelers kunnen testen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni