Brussels Cycling Classic: Remco Evenepoel topfavoriet op nieuw parcours

© Digitalclickx com
| Brussels Cycling Classic

De Brussels Cycling Classic (1.Pro), in een ondertussen al ver verleden bekend als Parijs-Brussel, kreeg voor de editie van zaterdag een compleet nieuw parcours aangemeten. De organisatoren keren voor hun aankomst terug naar de Houba de Strooperlaan en in het nieuwe traject zijn tweemaal de passage van de Muur van Geraardsbergen en de bijbehorende Kapelmuur, de Bosberg en de Congoberg opgenomen.

De tweede beklimming van de Muur van Geraardsbergen ligt op 55 kilometer van de eindmeet. In de strook naar de finish zitten met de Brabantsebaan in Sint-Pieters-Leeuw en de Rosweg van Sint-Martens-Lennik nog twee kasseizones. En er is nog de beklimming van de Heiligekruiswegstraat in Schepdaal, gevolgd door nog 18 vlakke kilometers.

Vorig jaar sprintte Tim Merlier op het Belgiëplein naar de zege. Op het gewijzigde parcours lijkt de kans op een massasprint wat minder groot, al hebben de snelle mannen nog altijd een streepje voor.

Met Deceuninck - Quick-Step, Intermarché-Wanty Gobert, Lotto Soudal, Cofidis, Qhubeka Nexthash en UAE Team Emirates wisten de organisatoren zes WorldTeams te strikken. Bij Deceuninck - Quick-Step staan onder andere Alvaro Hodeg en Michael Morkov op de deelnemerslijst.

Stan Van Tricht werkt als stagiair zijn eerste koers in het shirt van het "'Wolfpack" af. Maar bovenal is ook Remco Evenepoel van de partij. Hij schudde donderdag nog een huzarenstukje uit zijn mouw door in de Druivenkoers een solo van 61 kilometer schitterend af te ronden en start zaterdag, nog boven de sprinters, als topfavoriet. Bij Intermarché-Wanty Gobert moeten Danny van Poppel en de nummer drie van de Druivenkoers, Aimé De Gendt, voor tegenwerk zorgen.

Lotto Soudal rekent op Philippe Gilbert en Jasper De Buyst. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts trekt de kar bij Qhubeka Nexthash, terwijl Fernando Gaviria en Marc Hirschi dat doen bij UAE Team Emirates.

Jean-Pierre Drucker en Tom Bohli moeten het vaandel hoog houden zien te houden bij Cofidis. Bij Alpecin-Fenix, waar ook Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch van de partij zijn, start Merlier met het rugnummer een. Hij is de enige ex-winnaar aan de start.

Tom Boonen was is 2016 de laatste die zijn naam een tweede keer op de erelijst wist te plaatsen. De Australiër Robbie McEwen is met vijf zeges recordhouder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?