Mannekenfish

Brussels Gay Sports organiseert EK Waterpolotoernooi voor LGBT

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
29/10/2014

Brussels Gay Sports (BGS) organiseert voor de derde keer op korte tijd een groot evenement. Deze keer is het hun waterpolosectie, Mannekenfish, die uitpakt met een druk bezocht tornooi.

“Het is de eerste keer dat dit tornooi ons land aandoet,” vertelt Philippe De Wulf, die zich bezighoudt met de organisatie. “Het behoort tot een Europees circuit dat elk jaar in een andere stad wordt georganiseerd. Je kunt het zien als het Europees kampioenschap voor LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender).”

Het programma is, zoals we ondertussen van BGS gewoon zijn, een combinatie van intensief sporten, feesten en wat cultuur. Het eigenlijke tornooi gaat zaterdag van 9 tot 18 uur door in het zwembad van Sportcity, in Sint-Pieters-Woluwe. “We verwachten tien à twaalf ploegen die zowat 140 spelers zullen meebrengen. Die komen zowel uit Parijs als Londen, Kopenhagen of Amsterdam.”

“’s Ochtends worden de poulewedstrijden afgewerkt, in de namiddag zijn er de eindrondes. Ik zou de mensen die een kijkje willen komen nemen, aanraden eerder ’s namiddags te komen. Het is een goede gelegenheid om de sport te ontdekken. Waterpolo is niet zo gemakkelijk om te volgen als toeschouwer, maar het is wel tamelijk spectaculair en zeer fysiek. Eigenlijk lijkt het wat op rugby in het water. Er gaat geen tornooi voorbij of iemand loopt een blauw oog of bloedneus op.”

Nog geen competitie
Mannekenfish zet met dit tornooi zijn geslaagde debuut in de verf. Er heerst altijd een goede sfeer tijdens de trainingen, en op sportief vlak gaan het niveau en de prestaties crescendo. “De resultaten die we behalen op tornooien gaan inderdaad in stijgende lijn. Onze spelersgroep is een combinatie van ervaren mannen en beginners. Ik schat dat we in de derde afdeling zouden kunnen meedraaien, maar momenteel is het niet onze bedoeling om ons in te schrijven voor een competitie. Want dan wordt er verwacht dat je elke week een match speelt, en dat is nog wat te intensief voor ons.”

“We zijn op 2,5 jaar tijd gegroeid van zes tot 25 spelers en het loopt lekker. Ik kan alleen maar wensen dat we die positieve vibe behouden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni