Brussels-Mechelen uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij Brussels

© Belga
06/12/2020

Phoenix Brussels heeft zaterdag bekendgemaakt dat meerdere spelers positief hebben getest op het coronavirus. Conform het reglement wordt het competitieduel van zondag tegen Mechelen uitgesteld.

Vrijdagavond nam Brussels het nog op tegen Oostende (89-70 nederlaag). De tweede wedstrijd van het weekend, zondag thuis tegen Mechelen, zal echter niet doorgaan.

"Meerdere spelers voelden zich deze morgen onwel. Vervolgens testten ze positief op het coronavirus", zo klinkt het op de Facebookpagina van Brussels. "Om het risico op bijkomende besmettingen te vermijden en voor het welzijn van de rest van het team en de staf, maar ook uit respect voor onze tegenstander, zien we geen andere oplossing dan het annuleren van de wedstrijd tegen Mechelen."

Indien minstens drie spelers en/of beide coaches (hoofd- en assistentcoach) van een ploeg niet aan een wedstrijd kunnen deelnemen wegens COVID-19-gerelateerde onbeschikbaarheid, wordt de wedstrijd uitgesteld, tenzij de club in kwestie de wedstrijd toch wil afwerken. Dat staat te lezen in het reglement van de Pro Basketball League.

Brussels is momenteel laatste in groep A met drie nederlagen in evenveel wedstrijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Sport , phoenix brussels , basketbal , euromillions basket league

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni